e-Finance Sport Team dominoval v první desítce na MČR v extrémním kajakingu | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 8:30-17 hod.

e-Finance Sport Team dominoval v první desítce na MČR v extrémním kajakingu

První závod nově odstartovaného Poháru českého extrémního kajakingu v roce 2024, po zrušení závodu „Krakonošovo Labíčko”, se konal na Trnávce u obce a nádrže Želiv. Malebná krajina s nedalekým klášterem skrývá jedny z nejobtížnějších umělých peřejí v Evropě vůbec, spojuje je skutečnost, že zde teče voda jen párkrát do roka, a tudíž není prostor, jak uvedenou trať natrénovat k dokonalosti.

Po loňském, pro náš tým veleúspěšném ročníku (2. a 3. místo v hlavní kategorii K1 muži, obdobně pak i v kategorii žen a singlech), bylo očekávaní obrovské. Celý tým, Jan “Béňa” Beneš, Pavel “Srb” Srbecký, Mára Souček a Lucie Součková, to samozřejmě pociťoval. Jeho příprava byla intenzivní a nervozita stoupala. Potvrzovala tak pravidlo, že obhájit stupně vítězů je těžší, než je získat.

V apokalyptické předpovědi počasí předvedl organizační tým Vodáku Choceň opět bezchybné dílo a naservíroval neskutečně klapající akci bez jediné chybičky.

Kvalifikace se nově rozjížděla super dlouhým slalomem, letos obohaceným olympijskými překážkami i pravidly a také klasickým sprintem.

Ve slalomu, kterého se zúčastnili i worldcupoví reprezentanti z Polska, exceloval týmový Mára Souček, který za e-Finance Sport Team vyjel krásné čtvrté místo. Béňa následoval osmým a Srb devátým místem, což bylo velmi slibně rozjeto na celkové pořadí. Mára přidal ještě 3. místo v singlech a Lucie druhé místo v ženách. Následoval sprint. Zde z týmu nejlépe zajel Srb na šestém místě následován Béňou na devátém a Márou na desátém místě. Mára ještě zabojoval v singlech pátým místem a jeho sestra Lucie nekompromisně vybojovala v ženách vítězství. Bylo jasné, že o medailovém umístění se tedy bude rozhodovat v kontaktním kayak crossu, do kterého se tedy e-Finance Sport Teamu dostal kompletní a potvrdil mimořádnou formu.

Trenér přiznává, že ačkoliv pivo obecně není přítel závodní přípravy, EFI Osmička poskytnuta od EFI Pivovaru představuje čestnou výjimkou. V menším množství je nízkoalkoholické osvěžující pivo ideální na vyvážení divoké závodní stravy a EFI Energy drinků, dokáže příjemně zklidnit závodníky v polední pauze mezi jednotlivými disciplínami. Díky za to! Ale zpět do peřejí!

Začíná kayak cross, krvavá hlavní zábava, kde vyřazovacím kontaktním způsobem startuji vždy 4 jezdci současně. Srb s Béňou se spolu sehraně prokousávají do druhého kola, kde doposud vítězící polský reprezentant ukáže své kvality a nečekaně z už prohrané pozice předjede Srba a vyřadí ho z dalšího boje. Zanechá ho tak na 7. místě v celkovém pořadí. Ale Béňu nepředjede a ten si postupně vybojuje účast až do finále a v součtu finálně uloví 5. místo. Mára Souček si dojede pro celkové třetí místo v singlech a Lucce těsně uteče první místo a konči ve své kategorii na krásné druhé pozici.

Pro náš e-Finance Sport Team jde o velmi solidní žeň v našlapané konkurenci a o perfektní základ pro celkové hodnocení letošního ročníku extrémního kajakingu, který pokračuje KanuFestem v Roudnici.

Tým e-Finance Sport Team opět ukázal, že patří mezi elitu, a díky podpoře EFI Pivovaru a jejich skvělým pivům, jako je EFI Osmička, mají nejen sílu, ale i odhodlání pokračovat v dalších úspěších. Držíme palce, ať závodníci uspějí v celé náročné kajakářské soutěži.


[foogallery id="14948"]
Máte dotaz? Kontaktujte nás