Připojištění k povinnému ručení | Pojisteni.com
Menu
515 555 555
Po-Pá 8:30-17 hod.

Připojištění k povinnému ručení

Povinné ručení je základní pojištění, které každý majitel vozidla musí mít sjednané. Chrání nás před škodami způsobenými třetím stranám při dopravních nehodách. Avšak tento typ pojištění nezahrnuje škody na vlastním vozidle ani další rizika, jako jsou krádeže, vandalismus či přírodní katastrofy. Proto existuje  možnost sjednání různých připojištění, která rozšiřují krytí a poskytují komplexnější ochranu.

Jak fungují připojištění k povinnému ručení?

Připojištění jsou doplňkové pojistné produkty, které kryjí specifická rizika, která nejsou zahrnuta v povinném ručení. Největší výhodou je jejich flexibilita, kdy si můžete zvolit připojištění podle vlastních potřeb a rizik, kterým jste nejvíc vystaveni. Tím si přizpůsobíte pojistnou ochranu vlastním požadavkům.

Jaké připojištění si můžete zvolit?

Připojištění skel

Pojištění skel se vztahuje na čelní, boční i zadní skla vozidla. Pojišťovna Vám bude plnit v případě dopravní nehody, vandalismu či odletujících kamínků.

Je to jedna z nejčastějších škod, kterou pojišťovny vyplácí.

Dnes už se nelze spolehnout ani na plnění z pojištění viníka v případě například kamínku. Je nutné mít záznam z palubní kamery. Proto je toto pojištění čím dál více důležité.

Uvádíme zde i praktický příklad: Při jízdě po dálnici Vám do okna vletí kamínek, který rozbije čelní sklo. Bez připojištění si hradíte opravu sami, ale s pojištěním skel je oprava nebo výměna skla zajištěna pojišťovnou.

Úrazové pojištění řidiče a spolujezdců

Toto připojištění Vám pokryje zdravotní náklady v případě úrazu nebo trvalé následky při nehodě. V případě úmrtí pojištění poskytne finanční kompenzaci pozůstalým.

Praktický příklad: Dojde-li při nehodě ke zranění řidiče nebo spolujezdců, pojišťovna z úrazového pojištění zajistí, aby byly pokryty náklady na léčení nebo vyplaceno odškodné za trvalé následky, což výrazně zmírní finanční dopad na rodinu.

Pojištění střetu se zvěří

Střet se zvěří patří mezi další pojištění, která se vyplatí mít sjednané.

Připojištění střetu se zvěří pokrývá škody způsobené srážkou se zvěří, které by jinak byly nákladné.

Asistenční služby

 Přiznejme si, že pojištění asistenčních služeb patří mezi nejméně doceněná připojištění. Přitom Vám dokáže ušetřit peníze, někdy i zachránit dovolenou.

V pojištění je zahrnuto pojištění v případě poruchy, nehody nebo jiných nepříjemností na cestách. Můžete využít odtah vozidla, náhradní vůz nebo dokonce ubytování při delší opravě. Nechte si od našich odborníků na pojištění vybrat to nejvhodnější.

Pojištění proti krádeži a vandalismu

Toto připojištění chrání vozidlo před škodami způsobenými krádeží, pokusem o krádež nebo vandalismem. V případě odcizení vozidla Vám pojišťovna uhradí jeho hodnotu, případně náklady na opravu poškození způsobeného vandalem.

Pojištění přírodních živlů

Pojištění přírodních živlů kryje škody způsobené přírodními katastrofami, jako jsou povodně, bouřky, kroupy, vichřice nebo zemětřesení.

Zde je další praktický příklad: Na Vaše vozidlo bylo během silné bouře poškozeno padajícími větvemi. Pojištění přírodních živlů vám uhradí opravu poškozeného auta.

Proč je připojištění výhodné?

Ochrana před nečekanými náklady: Zatímco povinné ručení chrání jen třetí stranu, připojištění poskytne ochranu vašemu vlastnímu vozidlu a financím.

Flexibilita: Připojištění si můžete vybrat podle toho, jaká rizika jsou pro vás relevantní – například, pokud často jezdíte po dálnici, pojistěte si pojištění skel. Pokud žijete v oblasti s častými přírodními katastrofami, určitě doporučujeme pojištění proti živlům.

Klid na cestách: Díky připojištění máte jistotu, že nebudete muset řešit nečekané výdaje v případě škody na vlastním vozidle nebo osobním majetku.

Jak si vybrat vhodné připojištění?

Při volbě připojištění zvažte:

Jak často a kde jezdíte: Pokud často cestujete v přírodních oblastech, pojištění střetu se zvěří nebo proti přírodním živlům je nezbytné.

Jaké máte zkušenosti a potřeby: Pokud již máte zkušenosti s poškozením skel nebo častým parkováním na veřejných parkovištích, je užitečné připojištění skel či vandalismu.

Kolik jste ochotni investovat: Připojištění samozřejmě navyšují cenu povinného ručení, takže je důležité najít rovnováhu mezi cenou a poskytovaným krytím.

Závěrem

Připojištěním k povinnému ručení rozšiřujete ochranu své a navíc chráníte svoje finance.  Když si zvolíte správné připojištění podle svých potřeb, máte klíč k jistotě, že v případě nehody nebo jiné nepříjemnosti budete mít zajištěnou odpovídající pomoc a náhradu škod.

Máte dotaz? Kontaktujte nás